Aanvragen subsidie voor mbo-stagiairs en coassistenten vereenvoudigd!

Gezondheidscentra kunnen via de SSFG een tegemoetkoming ontvangen in de stagevergoeding aan coassistenten en mbo-stagiairs. En alhoewel de Cao Gezondheidscentra/ AHG is opgezegd, kunnen werkgevers uit gezondheidscentra ook in 2019 van deze regelingen gebruikmaken. De procedure is sterk vereenvoudigd zodat het nu makkelijker is voor werkgevers om een aanvraag in te dienen. Zeker de moeite waard met vergoedingen die tot wel € 250,- per maand kunnen oplopen.

Aanleiding voor de wijzigingen in de regeling en de aanmeldprocedure zijn de aangescherpte regels rondom het verwerken van persoonsgegevens en de wens het aanvragen van de stagevergoeding eenvoudiger te maken voor werkgevers. 

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet het gezondheidscentrum vallen onder de Cao Gezondheidscentra/AHG, lid zijn van InEen en de SSFG-contributie volledig betaald hebben. Een werkgever kan tot een jaar na afronding van een stage bij de SSFG een stagevergoeding aanvragen.

Aarzel niet en dien een aanvraag in. Het is zeker de moeite waard.
Ga naar Vergoedingen om het nieuwe reglement te downloaden of voor de links naar de digitale Aanvraagformulieren voor stagevergoeding coassistenten en mbo-stagiairs.