Campagne Werken in het gezondheidscentrum

Het bestuur van SSFG (Stichting Sociaal Fonds Gezondheidscentra) voert momenteel een campagne om jonge huisartsen/waarnemers te interesseren voor het werken in een gezondheidscentrum. De campagne is eind september van start gegaan.

Veel centra kampen met vacatures voor huisartsen en het werken in loondienst van een gezondheidscentrum kampt met een matig imago. Dit terwijl de gezondheidscentra veel te bieden hebben, met name ook zaken die – weten we uit onderzoek – jonge huisartsen belangrijk vinden, zoals het beoefenen van levensloopgeneeskunde en een goede werk/privébalans. 

Het doel van de campagne is dan ook de pluspunten van het gezondheidscentrum over het voetlicht te brengen bij net afgestudeerde huisartsen. Denk daarbij aan persoonlijke motieven als combi privé/werk, goede verdiensten, ontzorgen; professionele motieven als eigen op naam ingeschreven patiënten, werken met collega’s, multidisciplinair werken of aan toekomstgerichte motieven als ontwikkelmogelijkheden, werken aan de zorg voor de toekomst in een dynamische omgeving.

Aan de hand van artikelen, filmpjes en presentaties op een speciale campagne website (werkeninhetgezondheidscentrum.nl), krijgen de jonge huisartsen van collega’s te zien en te horen wat hen zo bevalt aan werken in het gezondheidscentrum. Uiteraard worden deze ook via diverse nieuwsmedia en sociale media verspreid. De campagne is eind september gestart en zal doorlopen tot eind 2020.